V naší zemi se potýká s exekucemi řada lidí, jde o statisíce různých exekučních příkazů, které je nutné řešit. A jak se zachovat, když hrozí takový scénář právě vám? Není to jednoduchá záležitost, cesta do normálního stavu z exekučního řízení určitě nebude jednoduchá. Čím dříve se na ni ale odhodláte, tím dříve bude za vámi, to je jednoduchá rovnice. Každou exekuci vykonává exekutor, vždy na základě nějakého soudního rozhodnutí. Neuhrazený úvěr, nesplacené alimenty, dluhy vůči státním institucím, parametry mohou být různé. Cílem je vymoci dlužnou částku, a to tak, aby akce proběhla v souladu s platnými pravidly.

Spolehlivé výkupy

Situaci je nutné řešit co nejdříve

Chcete využít pomoc s exekucemi? Výborně, to je první krok v dlouhé řadě, které musíte podstoupit, abyste měli nakonec čistý štít. Možností, kde můžete využít pomocnou ruku, je vlastně poměrně dost a pravděpodobně najdete nějaké i ve svém městě. Nebude proto nutné cestovat daleko, v určitých případech je možné poradenství také v online formě. Řešení dluhů je vhodné co nejdříve. Už jen proto, že dluhové povinnosti, které se dlouhodobě ignorují, mohou znamenat do budoucna mnohem větší problém. Pokud navíc věřitelé uvidí, že jste aktivní a snažíte se k problémům postavit čelem, je velmi pravděpodobné, že takový přístup ocení. Poradenství je velmi propracované a je důležité podotknout, že existuje i možnost tzv. osobního bankrotu, kdy splatíte vlastně jen část svého dluhu. 

Při výběru nespěchejte, pročtěte si reference

Musíte vědět, s kým přesně jednáte. Pomoc s exekucemi by měl poskytovat někdo, kdo se opravdu dobře vyzná v této problematice. Ověřte si reference, pokud nejsou k dispozici, je to vlastně velké mínus hned na startu. Dluhová poradna nemusí být nákladná, vlastně může být pro dlužníka zcela zdarma, záleží jen na výběru. Není důležité, odkud jste. Může vám poradit v mnoha ohledech, snížení splátek nebo rovnou zastavení exekuce, záleží, jaká je konkrétní situace a jak ji posoudí sám odborník, protože je nutné postupovat v souladu s platnou legislativou. V dluhové poradně také dostanete odpovědi na to, jak hospodařit s penězi a v budoucnu takovým situacím předcházet. Žádná otázka není špatná nebo nevhodná, musíte mít jasno, jak postupovat dál, dluhová past číhá na nepřipravené.

Forma bezplatné konzultace napoví

Chcete vědět, jaké máte možnosti? Pomoc s exekucemi zahrnuje i bezplatnou konzultaci, která přinese další informace, co byste mohli v budoucnu dělat. Jak správně jednat s exekutorem nebo jak být dostatečně efektivní při správě vašeho rodinného rozpočtu? I to jsou otázky, co budete s poradci řešit. Ověřte si, že má vybraná poradna akreditaci od Ministerstva spravedlnosti ČR, obvykle tuto informaci najdete na úvodní stránce jejího webu. Na začátku stačí vyplnit krátký formulář, v němž uvedete základní náležitosti svého dluhu a představíte se. Poradce totiž musí vědět, s kým mluví, aby se mohl patřičně připravit. Následně je možné dohodnout schůzku za účelem dalšího řešení vzniklé situace. Odborná pomoc je blízko, stačí ji jen využít a projít exekučním řízením se vztyčenou hlavou.

Zmapovat dluhy a začít komunikovat s věřiteli

Cesta nebude nikdy tak těžká, když se na ni konečně dáte, uleví se vám. Pomoc s exekucemi v poradně zahrnuje zmapování dluhů, komunikaci s věřiteli nebo přímo soudy, v některých případech jde také o pomocnou ruku, pokud jde o osobní bankrot. Minimální splátka v insolvenci nebo srážka ze mzdy v exekuci jsou položky, které si můžete vypočítat díky internetové kalkulačce. Jednoduše, zadáte jen několik klíčových údajů, z nichž pak dostanete cílovou částku. Pokud funguje poradna už několik let a má za sebou tisíce spokojených klientů, jste na správné adrese. Nikdo sice nemá čarovnou hůlku, aby vám pomohl ze dne na den, ale úspěch může přijít, pokud budete dostatečně trpěliví a skutečně se změníte, přijmete fakt, že s penězi je nutné naučit se hospodařit a dluhy do posledního splatit. 

Dluhová poradna je bez stresu

Objednáte se na online konzultaci, v některých případech nemusíte přijít hned osobně, což znamená méně stresu, zvláště pokud jste zvyklí komunikovat například přes Skype. Pomoc s exekucemi není o tom, že musíte najít spoustu různých dokumentů a čekat dlouhé týdny, než nakonec přijde nějaký dílčí výsledek. Efekt lze poznat už podstatně dříve. A malý úspěch pak povzbudí, abyste nasměrovali všechnu svou energii k řešení problému, který může být za vámi dřív, než jste původně čekali.