Jak si vlastně ověřit, že je proti nám vedená nějaká exekuce? V případě, že bude zpráva pozitivní a žádné řízení není aktuální, si všichni zhluboka oddychnou. Ale i negativní informace je prospěšná, protože se k ní můžete postavit a brzy ji začít řešit tak, abyste měli brzy zase čistý štít. Jedním ze způsobů, jak si vše snadno a rychle zjistit, je návštěva poštovní přepážky. Vyberte si takovou, která má k dispozici Czech Point. A mimochodem, tento výpis se hodí všem, kdo řeší dlouhodobě dluhy, ale také lidem, kteří kupují auto nebo se chystají pronajmout nemovitost. Proč? Jednoduše, jistota je jistota, jak by řekl Sinuhet.
Spolehlivé výkupy

Ověřený výpis znamená vždy cennou zprávu

Jak vypadá výpis z exekucí na poště? Jde o dokument, který si vyžádáte na počkání na všech přepážkách, které mají Czech Point. Připravte se, že za jednu stranu výpisu zaplatíte padesátikorunu. Pokud bude exekučních řízení více, samozřejmě je možné, že na poště necháte několik stovek, ale informace, kterou získáte, bude ve finále podstatně cennější. Je to vhodné vždy, když se někomu půjčují peníze, kupuje auto, pronajímá byt nebo jste OSVČ a chcete si prověřit nějakého klienta, s nímž plánujete dlouhodobou spolupráci. Zjednodušeně řečeno, nemusíte si takto ověřovat jen sami sebe a lze si ušetřit řadu budoucích problémů, které hrozí v případě až příliš slepé důvěry. Lze si také ověřit některého z členů rodiny, sami za sebe můžete mít díky tomuto výpisu doklad o bezdlužnosti.

Co všechno se můžete dozvědět?

Ve hře jsou vždy poměrně podrobné informace, které vám každý výpis z exekucí na poště brzy předá. Které konkrétně to jsou? Dozvíte se o tom, kdo konkrétně exekuci vede, tedy koho příslušný exekuční soud pověřil, může to být jeden z více než 150 soudních exekutorů. Dále následuje informace o konkrétním účelu exekučního řízení, tedy z jakého důvodu vlastně probíhá (alimenty, nesplacené úvěry, dluhy na zdravotním pojištění apod.). První zájemci si mohli podobný výpis ověřit už v létě 2016, je to tedy služba, která funguje poměrně dlouhou dobu a mnoho lidí se na ni přímo spoléhá. A jaké informace jsou ještě k dispozici?

  • Kdy se exekuce rozběhla. Může jít o klíčový údaj, jenž pomůže k pochopení problému.
  • Došlo k pravomocnému odkladu exekučního řízení nebo bylo toto dokonce zastaveno?
  • Výpis z evidence lze získat ještě několika dalšími způsoby, řada z nich funguje online.

Ve frontě stát už nemusíte

Zní to dobře, výpis exekucí na poště je službou, která na počkání zdokumentuje historii vybraného subjektu. Existují ale také online alternativy, při nichž nemusíte ve volném čase na přepážku a čekat ve frontě. Online cesta je nepochybně pohodlnější pro všechny. Informace pocházejí z téhož zdroje, kterým je Evidence exekucí. Jsou to tedy data, která zadávají do tabulek sami exekutoři a jde o naprosto spolehlivou záležitost. Nemusíte osobně na Exekutorskou komoru ČR, ale nabízí se krátká procházka po jejím oficiálním webu.

Proč využít online cestu?

Kontrola je možná i během dnů, kdy není poštovní přepážka k dispozici. Výpis exekucí na poště je tedy dobrý mechanismus, ale ne každý jej může využít v době, kdy jej potřebuje, protože ani ČP nefunguje 24/7, má své otevírací hodiny. I online cesta se pojí s určitými poplatky, nic na světě totiž není zdarma. Ale ruku na srdce, vyplatí se vám to, že?

Výhoda online formy je zřejmá

Nejen rychlejší dostupnost, ale také pevná cena za provedený výpis, bez ohledu na to, kolik stran obsahuje. Výpis exekucí na poště je tedy cestou, kterou můžete použít, pokud máte Czech Point blízko a chcete mít jistotu. Existují ale i jiné formy, jak si ověřit, že právě teď neprocházíte žádným exekučním řízením.